Analen


Jaren 80

In 1987 bouw ik mijn eerste adressenprogramma voor Amsterdam Culturele Hoofdstad. Het wordt I&Oadres gedoopt. Er wordt kantoor gehouden in en naast het Theater Instituut en al gauw blijkt I&O Automatisering “meer dan énen en nullen”. Samen met Michiel Buchel wordt I&O uitgebouwd tot dé leverancier van hardware, software en maatsoftware voor de culturele sector.

Jaren 90

I&O groeit naar een bedrijf met 18 gedreven “jongens van I&O”. Lange mannen met floppy’s en schroevendraaiers in de achterzak op de fiets door de Randstad. Michiel verkast in 1995 naar het Amsterdams Uitburo, waar hij later directeur wordt. Het is de tijd van WordPerfect, matrixprinters en de eerste stoffige lasers. We krijgen een internet-modem en ik spreek het visionaire “dat wordt niets, dat internet…”

2001

Erick draagt PC handel en netwerkbeheerders over aan Netsys en gaat "vanaf zijn zolderkamer", in een klein kantoor in Hilversum door als I&O Software. Samen met een netwerk aan zzp-ers wordt de basis gelegd voor de huidige webapplicaties. Al in 2005 worden de eerste 100 e-mails verzonden aan alle familie en vrienden. MailingLijst is geboren, en met AdreZ schrijf ik een adressenprogramma dat op het internet “draait” en waarvoor je bij een update niet meer het hele land door hoeft met floppies… een "natte automatiserings-droom" wordt waarheid.

Van I&O naar EM

In 2007 ontstaat EM-Cultuur; een samenwerking tussen Buro Menno Heling (uitgever) en I&O Software. Een ideale mix van content en techniek. We bieden nu inhoud (knipselkrant, almanakken, adressengidsen, tijdschriften etc.) plus e-marketing software, voor de culturele en leisure-sector. Met 12 vrouwen en mannen, en een komen en gaan van stagiaires, zitten we in een Kauwgomballen-studio van 230m2 en 6,5m hoog, een culturele broedplaats aan de tochtige rand van Amsterdam.

Halbe Maatregelen

De bezuinigingen in de sector zijn heftig en we raken meer dan 25% van onze klanten kwijt aan fusies, bedrijfsstakingen en bezuinigingen. We maken een bewuste keuze om toch voor de culturele sector te blijven kiezen en brengen ons bedrijf terug naar de “bare essentials”. Een kleiner kantoor, minder personeel en de waterkoeler de deur uit…

Stabiel

“Voor weinig” kunnen we in 2016 terug naar de grachtengordel, waar het in 1984 allemaal begon, en zitten we nu weer midden tussen onze klanten op fietsafstand. We zien een stijgende lijn met een aantal mooie nieuwe overheden en not-for-profit klanten waar we trots op zijn. We hebben nieuwe producten en die bieden interessante mogelijkheden richting de toekomst!

Overdracht

In 2022 nemen Jurgen de Jonge en Robert Mulder de zaak over en blijf ik nog een tijdje verbonden als coach voor de nieuwe directie, en voor de overdracht van de techniek. We ontwerpen samen AdreZ.plus waarin al het goede van AdreZ, MailingLijst en alles wat we misten samenkomt.